Emlékékszerek

Az emlékékszerek, melyek a múlt egy fontos pillanatának, eseményének vagy korszakának akarnak viselhető formában tartós emléket állítani. Készítünk cégek számára is fontosabb évfordulók megemlékezésére, ledolgozott évek tiszteletének kifejezésére különféle ékszereket, de a legnépszerűbbek a születésnapra készült, vagy monogrammal ellátott darabok.

  • A tervezés, készítés helyben, üzletünkben történik.
  • Az ékszerkészítés közben is lehetőség van korrekcióra.
  • Szertifikátot (certificate) állítunk ki a kész ékszerről.
  • 3 év teljes körű garanciát és örök tisztítási garanciát vállalunk.
  • Az ékszer bonyolultságától függően 2-8 hét a vállalási idő.
Emlékékszerek
Emlékékszer 006

Az emlékékszerek készítése során felhasznált anyagok

A kiindulási anyag az emlékékszerek esetében is a 9, 14, 18 karátos arany, mely sárga, fehér, pink, és vörös színben kerül felhasználásra, illetve az ezüst mely 925 ezrelékes finomságú. Kiegészítőként sokféle anyag használható. Készítettünk emlékékszert teknőspáncél, cápafog, állatszőr, szárított virág felhasználásával is. Díszítésként drágaköveket, gyöngyöket, vésést, tűzzománcot (colorit) vagy szintetikus köveket használunk.

Az emlékékszerek készítésének folyamata

A GYÉMÁNT földünk legkeményebb anyaga, így rendkívül kopásálló. A BRILIÁNS csillogása egyedülálló, hiszen modern csiszolásából adódóan a beeső fény 100%-át visszatükrözi. Szépségét fokozza, hogy természetes fényben a szivárvány összes színét megmutatja. Briliáns helyett ékszereinkbe foglalhatunk más drágakövet, illetve szintetikus köveket, ebből a legelterjedtebb a CIRKÓNIA, mely szépsége kedvezőnek mondható, kopása, tartóssága, és értéke viszont lényegese alacsonyabb. Készülnek még édesvízi és sósvízi gyönggyel díszített eljegyzési gyűrűk, viszont ezek az ékszerek nagyobb odafigyelést igényelnek. A GYÖNGY felületét óvni kell a vegyszerekkel, illetve kemikáliákkal szemben, mivel selymes fényét könnyen elveszítheti. Az eljegyzési gyűrűk 9, 14, vagy 18 karátos aranyból illetve 925 ezrelékes ezüstből, sárga, fehér, vörös vagy pink színekből készülnek. Leggyakoribb a fehéraranyból készített eljegyzési gyűrű, de a sárga, vörös vagy pink színekben készülő daraboknál a briliáns érvényesülése végett a foglalatot jellemzően fehéraranyból készítjük.

Emlékékszer 005
Emlékékszer 012

3 év teljes körű garanciát vállalunk

Minden elkészített ékszerünkre 3 év teljes körű garanciát vállalunk, kivéve a külső behatás miatt bekövetkező sérüléseket. A köves emlékékszerek esetében fontos a rendszeres tisztítás, mivel a szennyezett kő elveszíti szépségét, így különösen érdemes élni örökös tisztítási garanciánkkal.

Egyedi ékszert szeretne?

Kérjen ajánlatot emlékékszer készítésre!

Válasszon emlékékszer katalógusunkból, vagy ossza meg velünk saját elképzelését, és megtervezzük Önnek!

Az ékszerkülönlegességek fontossága

Az ékszer öltöztet. De ki szereti, ha az a ruha jön vele szembe az utcán, amit éppen visel? Az Ékszerműhelyben mindenki saját maga kénye-kedvére alakíthatja az ékszerdivatot. Bárkiből ékszertervező válhat, és megtervezheti saját ékszerkülönlegességeit. Mindenkinek késséggel segítünk megtalálni saját, egyéni, személyre szabott stílusát.
Igazi ékszerkülönlegességekről, tehát egyedi darabokról van szó, így minden egyes remekmű elkészítését gondos tervezőmunka előzi meg. Kiindulási alapként szolgálhat akár egy skicc, szabadkezű rajz, fotó, műanyagból vagy akár gyurmából készült forma. Olyan ékszerkülönlegességeket készíttethet, ami garantáltan nem fog szembeköszönni sehol.

Ékszerkülönlegesség egyedi terv alapján

Vendégeinket arra bíztatjuk, hogy merjenek álmodni. Legyenek merészek! Gyűrűk, fülbevalók, medálok, nyakékek, karkötők, kitűzők, bokaláncok, nyakláncok, mandzsettagombok. Üzletünkben szakember segítségével a helyszínen történik a tervezés, illetve az ékszerkülönlegesség elkészítése is. Minden egy helyen! Még arra is lehetőséget biztosítunk, hogy betekintsen egyes munkafolyamatokba, sőt a készítés közben, ha meggondolja magát, és módosítani szeretne az elképzelésén, jelezheti, és amennyiben még lehetőség van rá, korrigáljuk.
375, 585, 750, 925 ezrelékes (9,14,18 karátos) finomságú ötvözetekkel dolgozunk. Sokféle anyagból munkálkodunk, így szinte nincsen olyan kívánság, amit ne tudnánk teljesíteni. Egyedi ékszereink elkészítésénél is az előbb említett finomságú aranyat használjuk sárga, fehér, pink, rozé és közép színekben, illetve ékszertisztaságú ezüstöt. A nemesfém kiegészítéseként titán, kaucsuk, bőr, állati eredetű csont és egyéb anyagok felhasználásával készítjük az ékszerkülönlegességeinket. Az Ön számára készülő ékszert kérésére díszíthetjük drágakövekkel, gyöngyökkel, tűzzománccal és szintetikus kövekkel egyaránt a saját ízlésének megfelelően. Természetesen az ékszerkülönlegesség elkészítése előtt minden alapanyagot szemügyre vehet.
Önnek tehát nincs más feladata, mint elképzelni álmai ékszerét, besétálni üzletünkbe, szakemberünknek elmondani, milyen mestermunkát szeretne, és hamarosan boldog ékszertulajdonosként sétálhat ki üzletünkből, az Ékszerműhelyből.

Ékszerkatalógus Emlékékszerek