Gyűrűk

A gyűrűk között megtalálhatóak a különböző stílusú és formájú darabok ízlésének megfelelően. Az egyedi gyűrűk az Ön által kiválasztott drágakővel, kézzel készülnek saját műhelyünkben. A felhasználható nemesfémek és drágakövek széles választékát kínáljuk, így szabadon kombinálva tudjuk megvalósítani egyedi elképzelését is.

  • A tervezés, készítés helyben, üzletünkben történik.
  • Az ékszerkészítés közben is lehetőség van korrekcióra.
  • Szertifikátot (certificate) állítunk ki a kész ékszerről.
  • 3 év teljes körű garanciát és örök tisztítási garanciát vállalunk.
Gyűrű
Gyűrű 035

A gyűrűk anyaga

A felhasznált nemesfémek közül az arany és az ezüst a legnépszerűbb, de készítettünk már titán gyűrűt is. Az egyeztetés során felmérjük az igényeit, és minden esetben felhívjuk a figyelmét az adott anyagok tulajdonságaira, amik befolyásolhatják a későbbi viselést, alakítást, vagy a karbantartást.

Az aranyból készült gyűrűket sárga, fehér, vörös, pink színekben, és a finomságát tekintve 9, 14, és 18 karátos, az ezüst gyűrűket 925-ezrelékes finomságú anyagból készítjük.

A gyűrű díszíthető vevőink kívánsága szerint valódi drágakövekkel, de lehetőség van költséghatékonyabb szintetikus kövek felhasználására is. A legtöbb esetben természetes briliánssal készülnek a gyémánt gyűrűk, de igény esetén felhasználható a kedvezőbb árú laborgyémánt, vagy más néven mesterséges gyémánt is.

A köveket értéküktől függetlenül kézzel foglaljuk, így tudunk 3 év garanciát vállalni munkáinkra.

A gyűrűk tervezésének folyamata

A gyűrű tervezést egy személyes, vagy telefonos egyeztetés, de akár egy hozott fotó, vagy ékszer alapján is el tudjuk kezdeni. Az első lépésben felmérjük a pontos igényeket, majd skicc készül a leendő ékszerről, amiből egy méretben és részleteiben is pontos ceruzarajtot készítünk. A kiválasztásra került nemesfém, az ékszer és a ceruzaterv alapján pontos háromdimenziós CAD grafikán is megmutatjuk a már végleges látványtervet. A folyamat minden lépésében, még az ötvösmunka során is lehetősége van módosítani az elképzelésein. A végleges gyűrű elkészítése előtt igény esetén mesterdarabot is készítünk.

Gyűrű 011
Gyűrű 004

A gyűrűkre 3 év teljes körű garanciát vállalunk

Minden elkészített gyűrűre 3 év teljes körű garanciát vállalunk, kivéve a külső behatás miatt bekövetkező sérüléseket. A köves gyűrűk esetében fontos a rendszeres tisztítás, mivel a szennyezett kő elveszíti szépségét, így különösen érdemes élni örökös tisztítási garanciánkkal.

Gyűrű katalógusunk

Válasszon ékszert katalógusunkból, vagy ossza meg velünk elképzelését!

Egyedi gyűrűt szeretne?

Kérjen ajánlatot gyűrű készítésre!

Válasszon gyűrű katalógusunkból, vagy ossza meg velünk saját elképzelését, és megtervezzük Önnek a gyűrűt egyedi igényei alapján!

Az első gyűrűk

Az első gyűrűket erősebb szálú növényekből, majd bőrből, később csontból faragták, míg Olaszországban vasból, Görögországban pedig már NEMESFÉMBŐL, így ezüstből, illetve aranyból készítették. Régóta díszítik felületüket kövekkel, később csiszolt drágakövekkel, melyek sokszor erő és energizáló hatásuk miatt is fontos szerepet kaptak.

A gyűrű alapanyagok sokfélesége

Manapság a gyűrűk sokféle anyagból és minőségben készülnek, vannak puhább pl.: műanyag vagy fa, ezek kevésbé tartósak, vannak keményebb fémből pl.: ACÉLBÓL vagy TITÁNBÓL, ezek legfőbb hátránya, hogy elkészítésük után, nehezen vagy egyáltalán nem javíthatók, és természetesen vannak nemesfémből, aranyból és ezüstből, illetve PLATINÁBÓL készült gyűrűk, melyek szépségük, tartósságuk, értékállóságuk, és javíthatóságuk miatt a legértékesebbek.