Karkötők

Műhelyünkben arany és ezüst karkötők  9, 14 és 18 karátos anyagból sárga, fehér, vörös és pink színekben illetve ezek ötvözeteiből egyedileg, méretre készülnek.

  • A tervezés, készítés helyben, üzletünkben történik.
  • Az ékszerkészítés közben is lehetőség van korrekcióra.
  • Szertifikátot (certificate) állítunk ki a kész ékszerről.
  • 3 év teljes körű garanciát és örök tisztítási garanciát vállalunk.
  • Az ékszer bonyolultságától függően 2-7 hét a vállalási idő.
Karkötők 020
Karkötő 053

A karkötők anyagai

Anyagukat tekintve a karkötőink készülhetnek aranyből, ezüstből, de kaucsukot, vagy bőrt is fel szoktunk használni. Az ékszer díszíthető drágakövekkel, amikből üzletünkben mintát tudunk mutatni, így méret, szín és forma vonatkozásában is minden igényt ki tudunk elégíteni. Karkötőkben népszerű drágakő szokott lenni a gyémánt, zafír, cirkónium, smaragd, vagy rubin, de szintén gyakorik a különféle gyöngyök, vagy ásványok, szintetikus kövek. Az ékszer tovább díszíthető véséssel, tűzzománccal (colorit), vagy mattírozással.

Kivitelük szerint lehetnek nyitott, vagy zárt szerkezetűek. A zárszerkezet műhelyünkben egyedileg, hagyományos ötvösmunkával is készítjük (nyelves zár, tokos zár, vagy létrás zár), így az egyedibb elképzeléseket is helyben el tudjuk készíteni. Egyszerűbb darabokhoz használunk előre gyártott karabiner, vagy delfinzárat, illetve ruggyűrűt.

A karkötők készítésének folyamata

A tervezés megkezdése előtt egyeztetjük Önnel, hogy pontosan milyen jellegű karkötőt szeretne. Ha nincsenek előzetes elképzelései, akkor katalógusunkból  is válogathat, de helyben is segítünk megtalálni az egyéniségéhez legjobban illő stílust, nemesfémet, illetve drágakövet. A zárszerkezetet megbeszélés szerint a megrendelő igényeinek megfelelően tetszőlegesen készítjük.

Az előzetes egyeztetés után skicc készül, amiből a visszajelzései alapján egy pontosabb ceruzarajzot készítünk. A komplexitástól, vagy az ügyfél igényétől függően 3D tervet, vagy viasz modellt készítünk, így a módosítási kérései könnyed adoptálhatóak a modellbe. Még az ötvösmunka során is lehetősége van módosítani az ékszeren az  új elképzelései szerint, így a karkötő végig alakítható marad.

Az ötvösmunka minden esetben kézzel és hagyományos eszközökkel műhelyünkben történik.

Karkötő 016
Karkötő 018

3 év teljes körű garanciát vállalunk

Minden elkészített ékszerünkre 3 év teljes körű garanciát vállalunk, kivéve a külső behatás miatt bekövetkező sérüléseket. A garanciavállalás kiterjed a nyitható zárszerkezet szükséges igazítására, ennek időszakos ellenőrzése fontos a hosszan tartó megbízható viselés szempontjából.

Karkötő katalógusunk

Válasszon karkötő katalógusunkból és kérjen árajánlatot!

Egyedi ékszert szeretne?

Kérjen ajánlatot karkötő készítésre!

Válasszon karkötőt katalógusunkból, vagy ossza meg velünk saját elképzelését, és megtervezzük Önnek!

A karkötőt, mint ékszert már az ókorban is használták. Díszes tárgyként, trófeaként anyagi státusz kifejezéseként, de akár önvédelemre is voltak megfelelő darabok. Sokféle anyagból előfordultak, fonták zsinórokból, bőrökből, illetve később a görögök már fémből öntötték. Manapság is előfordulnak különböző anyagokból.

Divatosak az eldobható, olcsó műanyag, vagy gumi alapú karkötők, ezekből vannak gyógyító hatásúnak mondott, illetve vannak NEMESACÉL keményfém változatok, melyek elfogadható áru, de sokszor javíthatatlan darabok. Természetesen végül említeném a nemesfémből készült, akár drágakővel díszített ékszereket, melyek szépségük, tartósságuk és kivitelezésük miatt a legértékesebbek.