Láncok

A tömör és üreges láncok műhelyünkben készülnek, egyedileg választható súly, méret és formavilág alapján. A felhasznált anyagokat Ön a saját elképzelései szerint kiválaszthatja, és a készítés folyamatát műhelyünkben végig kísérheti. Így lesz az elkészült ékszer egy Önhöz illő, örök darab.

  • A tervezés, készítés helyben, üzletünkben történik.
  • Az ékszerkészítés közben is lehetőség van korrekcióra.
  • Szertifikátot (certificate) állítunk ki a kész ékszerről.
  • 3 év teljes körű garanciát és örök tisztítási garanciát vállalunk.
Nyakláncok 006
Karláncok 001

A láncok készítése közben felhasználható anyagok

Műhelyünkben egyaránt készítünk tömör és üreges láncokat, aranyból 9, 14, 18 karátos finomságokban, sárga, fehér, vörös és pink színekben. Ezüstből 925 ezrelékes finomságban. A láncokat is lehet díszíteni drágakövekkel, tűzzománccal (colorit), véséssel, szintetikus kövekkel, de felhasználásra kerül a kaucsuk és a bőr is. Műhelyünkben minden, felhasználásra kerülő alapanyag előre megtekinthető és kiválasztható, így például kiválaszthatja drágakövekből is megfelelő szín árnyalatot, méretet és formát.
A zárszerkezet tekintetében az egyedibb elképzeléseket is el tudjuk készíteni, de az egyszerűbb darabokhoz költséghatékony, előre gyártott karabiner, vagy delfin zárat, is választhat.

A láncok készítésének folyamata

A tervezés megkezdése előtt igyekszünk felmérni az igényeit, így egy előzetes egyeztetést szoktunk javasolni, ami történhet műhelyünkben személyesen, vagy telefonon is. Amennyiben nincsen konkrét elképzelése, akkor katalógusunkból is válogathat, de helyben is segítünk megtalálni az egyéniségéhez legjobban illő ékszert.

Az előzetes egyeztetés után skiccet készítünk a láncról, amiből a visszajelzései alapján egy pontosabb ceruzarajzot készítünk. A lánc komplexitástól, vagy az  igényétől függően 3D tervet is készíthetünk, amin még könnyedén tudunk változtatni, időt spórolva Önnek. Bizonyos mértékben még az ötvösmunka során is lehetősége van módosítani az ékszeren.

A vastagabb láncoknál gyakori az üreges kivitel, mely kellő anyagvastagság mellett minőségi, de kedvező tömegű és áru ékszert jelent. Sokszor jellemző a nagyon vékony anyagból géppel készített láncok gyakori törése, horpadása, gyors kopása, ezzel vásárláskor számolni kell. Ellentétben a gépi láncokkal, kézimunkával is készíthető üreges ékszer. Ez sokkal tartósabb, megbízhatóbb, illetve szépen javítható, viszont magasabb tömege miatt magasabb áron kapható.

Nyakláncok 022
Karláncok 019

3 év teljes körű garanciát vállalunk

Az elkészült láncok esetében 3 év teljes körű garanciát vállalunk, kivéve a külső behatás miatt bekövetkező sérüléseket. A köves berakások esetében fontos a rendszeres tisztítás, mivel a szennyezett kő elveszíti szépségét, így különösen érdemes élni örökös tisztítási garanciánkkal. A garanciavállalás kiterjed a láncok nyitható zárszerkezetének szükséges, időnkénti igazítására. Ennek ellenőrzése fontos a hosszan tartó megbízható viselés szempontjából.

Lánc katalógusunk

Válasszon ékszert katalógusunkból, vagy ossza meg velünk elképzelését!

Egyedi ékszert szeretne?

Kérjen ajánlatot nyaklánc, karlánc, vagy bokalánc készítésre!

Válasszon láncot katalógusunkból, vagy ossza meg velünk saját elképzelését, és megtervezzük Önnek!

A láncok története

Eleinte növényekből, illetve bőrszalagból készítettek nyakláncokat, karláncokat, melyeket elsősorban medálok, karlánc esetében pedig egy díszesebb tárgy, emlék felfüggesztésére használták. Később mikor fémből már látványosabb darabok készülte, a láncok már önmagukban ékszernek minősültek.

A vastagabb láncoknál komoly hangsúlyt kapnak a szemek, melyek már nem csak összekötő elemként funkcionálnak, hanem egyre több fantáziával egyre izgalmasabb formákat alkotnak.