Medálok

A medál az egyik legalkalmasabb ékszer arra, hogy kifejezzük azt, amiben hiszünk, amit érzünk, vagy azt amire emlékezni szeretnénk. Műhelyünkben a medálok egyedi tervezéssel, kézzel készülnek, igény szerinti alapanyagokból és díszítéssel.  Ennek célja, hogy az elkészült ékszer a legszemélyesebb kiegészítő viselete lehessen.

  • A tervezés, készítés helyben, üzletünkben történik.
  • Az ékszerkészítés közben is lehetőség van korrekcióra.
  • Szertifikátot (certificate) állítunk ki a kész ékszerről.
  • 3 év teljes körű garanciát és örök tisztítási garanciát vállalunk.
Medálok
Medál 005

A medál készítése során használt anyagok

A medálok anyagát tekintve arany és ezüst felhasználásával készülnek, finomságuk lehet 9, 14 és 18 karátos arany, vagy 925 ezrelékes finomságú ezüst. Arany esetében választható a fehérarany, a sárgaarany, vörösarany vagy a rózsaarany is. Természetesen a medál stílusától, vagy az Ön elképzelésétől függően további anyagok is választhatóak. Népszerű a bőr, vagy a kaucsuk, de réz felhasználásával is készítünk ékszert. Díszítésük, mint a régi daraboknál véséssel, tűzzománccal (colorit), drágakővel történik, de szintetikus kövekből, illetve gyöngyökből is választhat.

A medálok készítésének folyamata

A medál tervezése első lépése, hogy megismerjük elképzelését, illetve stílusát. Ez történhet műhelyünkben egy személyes egyeztetés során, de egy internetről választott kép, vagy egy behozott ékszer is jó kiindulópont lehet. Ha nincsenek előzetes elképzelései, csak szeretne egy medált, vagy egy Önhöz illő, meglévő minta utáni darabot, akkor az ékszerkatalógusunkból is választhat. A felhasznált anyagok műhelyünkben megtekinthetőek, így kiválaszthatja a drágakő, vagy szintetikus kő méretét, típusát, formáját, de még a színárnyalatát is.

Egyedi darab rendelése esetén az előzetes egyeztetés és az anyagválasztás után skiccet készítünk, amit a visszajelzései alapján tovább pontosítunk. Az ékszer bonyolultságától függően, vagy külön kérésre számítógépes 3D grafikai tervet, vagy viasz modellt is készítünk, amin tovább tudjuk finomítani az elképzelése alapján az ékszert.

Az ötvösmunka minden esetben kézzel, hagyományos, vagy modern eszközökkel műhelyünkben történik.

Medál 021
Medál 049

3 év teljes körű garanciát vállalunk

Minden elkészített medálra 3 év teljes körű garanciát vállalunk, kivéve a külső behatás miatt bekövetkező sérüléseket. A köves medálok esetében fontos a rendszeres tisztítás, mivel a szennyezett kő elveszíti szépségét, így különösen érdemes élni örökös tisztítási garanciánkkal.

Medál katalógusunk

Válasszon ékszerkatalógusunkból, vagy ossza meg velünk elképzelését!

Egyedi ékszert szeretne?

Kérjen ajánlatot medál készítésre!

Válasszon medál katalógusunkból, vagy ossza meg velünk saját elképzelését, és megtervezzük Önnek!

A medálok eredete

A medáloknak régóta sokféle jelentőséget tulajdonítanak. Fontos védelmező, segítő, díszítő illetve emléket képviselő szerepük egyaránt. Sokféle anyagból készülnek. Régen felhasználtak érdekesebb, díszesebb köveket, terméseket, állati vagy akár emberi csontmaradványokat. Fontos szerepe volt az erő a hatalom, a vallás vagy az egyéniség kifejezésében. Vannak medálok, melyek nyitható illetve zárható formában fényképet, emléket vagy egyéb titkot rejtenek.

A ma használatos medálokra inkább jellemzőbb a kisebb méret, a szerényebb díszítés, illetve a letisztultabb formavilág.