3D ékszertervezés

Az ékszertervezés egyik hatékony eszköze a 3D ékszertervezés. A tervezendő ékszer komplexitásától függően, vagy az Ön kérésére az előzetes ceruzarajz tervekből számítógépes grafikai tervező alkalmazás segítségével megalkotjuk az ékszer valós háromdimenziós képét.

  • nagy pontosságú, jól vizualizálható tervek segítenek csökkenteni a félreértésekből adódó kockázatot,
  • költséghatékony eljárás összetett és bonyolult formavilágú ékszerek tervezése során,
  • az ékszertervezés utolsó lépéséig könnyedén, akár jelentős mértékben módosíthatóak elképzelései.
3D ékszertervezés
3d ékszertervezés 1 fázis

A 3D ékszertervezés előnyei

Az ékszerkészítés klasszikus módja a viasz felhasználása, majd a fokozatos formázása és faragása az előzetes koncepció szerint. Ez a módszer nagyon fárasztó, és intenzív összpontosítást igényel. A 3D ékszertervezés lehetővé teszi számunkra, hogy pontosabb és könnyebben módosítható terveket készítsünk és így munkaidőt takarítsunk meg, elsősorban a bonyolultabb, és drágább ékszerek készítése során.
A CAD (Computer-Aided Design) szoftver használata segít, hogy úgy tervezzünk meg összetett és finom részleteket, hogy közben Ön is pontos képet kapjon a tervezett ékszerről, csökkentve ezzel a félreértésből adódó kockázatot.

A 3D ékszertervezés lépései

A munka elkezdéséhez szükséges egy meglévő fotó, rajz vagy ennek hiányában az elképzelt ékszer részleteinek ismertetése. A kapott információk alapján készítünk egy egyszerűbb grafikát, skiccet, melyen a fontosabb körvonalak láthatók. A legtöbbször a skicc a megrendelő jelenlétében készül, folyamatos ellenőrzés, illetve ha szükséges, azonnali korrekció mellett. A skicc jóváhagyása után készül egy grafika, mely 3 irányból ismerteti a leendő ékszer pontos méretezett tervét. A tervet a megrendelő kérésének eleget téve általában emailben továbbítunk ellenőrzésre. A tervet ha korrigálás nem szükséges, számítógépes modellezés követ. A számítógépes modellezés eredményeként születik meg a térben körbe forgatható 3D model, ebből épül fel a leendő kész ékszer.

3d ékszertervezés 2 fázis
3d ékszertervezés 3 fázis

Mikor ajánljuk?

A tervezés költségeit elsősorban a forma a bonyolultsága határozza meg. Minél egyszerűbb a forma, annál kevesebb tervezést igényel, továbbá kisebb a félreértésből adódó kockázat is. Egy hagyományos karikagyűrűt könnyű Önnek is elképzelni, és nekünk is megtervezni, így ebben az esetben a 3D tervezés felesleges plusz költséget jelentene. Ezzel szemben egy bonyolult formavilágú ékszerkollekciónál elengedhetetlen, hogy a legpontosabb vizuális képet kaphasson az ékszerről, mielőtt a drága anyagok felhasználásával megkezdődik az ötvösmunka.

A 3D tervezés szükségességét egy előzetes egyeztetés során felmért igényei alapján tudjuk megállapítani, így javasoljuk, hogy jöjjön be üzletünkbe, vagy érdeklődjön elérhetőségeink egyikén!

3D tervezés

Az ékszertervezés során háromdimenziós grafika készül, ami segít véglegesíteni terveit.

Egyedi ékszert szeretne?

Kérjen ajánlatot ékszer tervezésre és készítésre!

Legyen szó egy egyedi eljegyzési gyűrűről, egy fülbevalóról, vagy akár egy komplex ékszerkollekcióról, ossza meg velünk saját elképzelését, és megtervezzük Önnek!

Szolgáltatások 3D ékszertervezés