Eljegyzési gyűrűk

Egyedi ezüst vagy arany jegygyűrűk és eljegyzési gyűrűk kézi kovácsolással, illetve modern technikák használatával gyémánt vagy egyéb drágakő ékszerbe foglalásával készülnek.

  • A tervezés, készítés helyben, üzletünkben történik.
  • Az ékszerkészítés közben is lehetőség van korrekcióra.
  • Szertifikátot (certificate) állítunk ki a kész ékszerről.
  • 3 év teljes körű garanciát és örök tisztítási garanciát vállalunk.
Eljegyzési gyűrű
Eljegyzési gyűrű készítés

Az eljegyzési gyűrűk alapanyagai

Az eljegyzési gyűrűink általában a legtisztább arany, vagy ezüst felhasználásával készülnek. Arany esetében választható a fehérarany, sárgaarany és a rózsaarany, míg a finomság 9, 14, és 18 karátos. Az ezüst eljegyzési gyűrűk 925-ezrelékes ezüstből készülnek.

A gyűrűk díszíthetőek vevőink kívánsága szerint valódi drágakövekkel, de lehetőség van költséghatékonyabb szintetikus kő felhasználására is. A legtöbb esetben természetes gyémánt kerül a gyűrűkbe, de igény esetén felhasználható a kedvezőbb árú mesterséges gyémánt is. Kedvezőbb ára, és a Mohs keménységi skálán a gyémánt után következő 9-es fokozatú karcállósága miatt  szintén népszerű választás lehet a fehér zafír, illetve a kisebb keménységű cirkon kő.

Az egyeztetés során felmérjük az igényeit, és minden esetben felhívjuk a figyelmét az adott anyagok tulajdonságaira, amik befolyásolhatják a későbbi viselést, alakítást, vagy a karbantartást.

A drágaköveket értéküktől függetlenül kézzel foglaljuk, így tudunk 3 év garanciát vállalni munkáinkra.

Az eljegyzési gyűrűk tervezése

A tervezést akár egy hozott fotó, vagy ékszer alapján is el tudjuk kezdeni, de mindenképp szükséges egy személyes, vagy telefonos egyeztetés. A tervezés első lépésében megismerjük a pontos igényeket, majd skicc készül a jegygyűrűről, amiből egy méretben és részleteiben is pontos ceruzarajtot készítünk. A kiválasztásra került nemesfém, a drágakő és a ceruzaterv alapján pontos háromdimenziós CAD grafikán is megmutatjuk a már végleges látványtervet. Még az ötvösmunka során is lehetősége van módosítani a tervein, így az ékszer végig alakítható az elképzelései szerint. Az ékszer  elkészítése előtt igény esetén mesterdarabot is készítünk.

Eljegyzési gyűrű 109
Eljegyzési gyűrű 075

3 év teljes körű garanciát vállalunk

Minden elkészített ékszerünkre 3 év teljes körű garanciát vállalunk, kivéve a külső behatás miatt bekövetkező sérüléseket. A köves gyűrűk esetében fontos a rendszeres tisztítás, mivel a szennyezett kő elveszíti szépségét, így különösen érdemes élni örökös tisztítási garanciánkkal.

Egyedi ékszert szeretne?

Kérjen ajánlatot eljegyzési gyűrű készítésre!

Válasszon jegygyűrűt katalógusunkból, vagy ossza meg velünk saját elképzelését, és megtervezzük Önnek!

Az első eljegyzési gyűrűk

Kezdetben a jegygyűrűk még nem különböztek egymástól. Később vált szokássá, hogy az elkötelezett férfi kővel ékesített gyűrűvel ajándékozta és kérte feleségül kedvesét, ezután együtt választották ki a KARIKAGYŰRŰ, illetve JEGYGYŰRŰ párt. Az eljegyzési gyűrűk általában kecsesebb vonalvezetésű egy, vagy több köves gyűrűk. A szebb, nagyobb kövekkel rendszerint drágakövekkel készülő gyűrűk esetében a követ karmos, vagy oldalról nyitott foglalatba helyezik, így a kő oldalról is jól látható, szépen kiemelkedik az eljegyzési gyűrű síkjából.

A leggyakrabban használt drágakő a gyémánt

Leggyakrabban BRILIÁNS csiszolású gyémánt foglalásával készülnek, melyek fehér színekben (TOP WESSELTON vagy WESSELTON) a legértékesebbek, de léteznek sárga, kék, vagy akár fekete színekben is. A GYÉMÁNT földünk legkeményebb anyaga, így rendkívül kopásálló. A BRILIÁNS csillogása egyedülálló, hiszen modern csiszolásából adódóan a beeső fény 100%-át visszatükrözi. Szépségét fokozza, hogy természetes fényben a szivárvány összes színét megmutatja.

Az eljegyzési gyűrűk költséghatékonyabb drágakövei – A cirkónia

Tervezésekor kedvezőbb áruk miatt a briliáns helyett foglalhatunk más drágakövet (fehér zafír), illetve szintetikus köveket, ebből a legelterjedtebb a CIRKÓNIA, mely szépsége kedvezőnek mondható, kopása, tartóssága, és értéke viszont lényegese alacsonyabb.

Gyöngyök és más kövek felhasználása az egyedi eljegyzési gyűrűk tervezése során

Készülnek még édesvízi és sósvízi gyönggyel díszített eljegyzési gyűrűk, viszont ezek az ékszerek nagyobb odafigyelést igényelnek. A GYÖNGY felületét óvni kell a vegyszerekkel, illetve kemikáliákkal szemben, mivel selymes fényét könnyen elveszítheti.

Arany eljegyzési gyűrűk és ezüst eljegyzési gyűrűk

Az gyűrűk 9, 14, vagy 18 karátos aranyból illetve 925 ezrelékes ezüstből, sárga, fehér, vörös vagy pink színekből készülnek. Leggyakoribb a fehéraranyból készített eljegyzési gyűrű, de a sárga, vörös vagy pink színekben készülő daraboknál a briliáns érvényesülése végett a foglalatot jellemzően fehéraranyból készítjük. Minden elkészített ékszerünkre 3 év teljes körű garanciát vállalunk, kivéve a külső behatás miatt bekövetkező sérüléseket. A köves eljegyzési gyűrűk esetében fontos a rendszeres tisztítás, mivel a szennyezett kő elveszíti szépségét, így különösen érdemes élni örökös tisztítási garanciánkkal.

„Igen” ,de a legfontosabb „Igen” -ért a legszebb eljegyzési gyűrűt kell ajándékozzuk. Uraim! Az Ékszerműhelyben sokféle eljegyzési gyűrű közül válogathatnak, és garantáltan megtalálják a megfelelőt, ha mégsem, akkor egyedi ötlet alapján is elkészítjük Kedvese számára a legmegfelelőbbet. Párja e kedves gesztus eredményeként garantáltan rábólint a házasságra, amikor letérdel elé, és felteszi a nagy kérdést: Hozzám jössz feleségül?

Arany, vagy ezüst eljegyzési gyűrű

Eljegyzési gyűrűinket a legtöbb esetben fehéraranyból, sárgaaranyból, illetve vörös pink és rozé színű 375, 585, 750 ezrelékes 9,14, 18 karátos aranyból készítjük, de természetesen titán, illetve egyéb anyagok felhasználásával is dolgozunk. Arra is van lehetőség, hogy több színű arany kombinációjával készülő gyűrűvel lepje meg Kedvesét.
Az eljegyzési gyűrűk fő díszítőeleme jellemzően egy-egy szép drágakő. Leggyakrabban briliáns, princess vagy bagett csiszolású gyémántot használnak erre a szerepre, hiszen mi lehetne annál szebb, amikor a napfény hatására a kő a szivárvány összes színében pompázik? Szépsége mellett pedig igen fontos megjegyezni, hogy mivel a világ legkeményebb anyaga a gyémánt, így rendkívül kopásálló is. Az eljegyzési gyűrűkön a drágakő a leghangsúlyosabb elem, így ezek az ékszerek keskeny vonalvezetéssel készülnek. A legszebben pedig úgy lehet kihangsúlyozni ezeket a szép köveket, hogy karmos vagy oldalról nyitott foglaltba helyezik őket, ezáltal oldalról is jól láthatóan, szépen kiemelkednek az eljegyzési gyűrű síkjából.

Gyémánt eljegyzési gyűrű

A gyémánttal díszített eljegyzési gyűrűket leggyakrabban fehéraranyból készítjük, ennek nagyon egyszerű az oka: a fehérarany különösen kiemeli a hófehér gyémánt egyedi csillogását. De természetesen igény szerint a gyémánton kívül még rengeteg féle más díszítőelemből válogathatnak. A briliánson kívül megszokott még más drágakövek, illetve szintetikus kövek használata az eljegyzési gyűrűk készítésekor, de az sem újdonság, hogy édesvízi vagy sósvízi gyönggyel díszítjük ezeket az ékszereket. Szintetikus kövek közül igen közkedvelt a cirkónia, melyek nagyon esztétikusan mutatnak az eljegyzési gyűrűkön, de meg kell jegyezni, hogy kopása, tartóssága és értéke lényegesen alacsonyabb, mint egy csiszolt gyémánté. A gyöngy, mint díszítőelem melletti döntésnél, fel kell hívnunk a figyelmet arra, hogy ezek az ékszerek nagyobb odafigyelést igényelnek, hiszen a gyöngy felülete érzékeny, és a nem megfelelő használat eredményeként elveszítheti sima felületét, és selymes fényét.

Az üzletünkben történik a tervezés és a készítés egyaránt, így lehetőség van kedves Vőlegények arra, hogy egyes folyamatokat végigkísérjenek. Természetesen menet közben korrigálni is van lehetőségük. Gyűrűinkre 3 év teljes körű garanciát vállalunk, és a tisztítás miatt sem kell aggódnia, hiszen termékeinkre örök tisztítási garanciát vállalunk!

Ékszerkatalógus Eljegyzési gyűrűk