Fülbevalók

A jól megválasztott egyéniséghez illő fülbevalók igényességet kölcsönöznek viselőjüknek. Műhelyünkben a drágakövek, gyöngyök és nemesfémek széles palettájáról válogatva terveztetheti meg a stílusához illő típust, amit műhelyünkben, kézzel és hagyományos ötvösmunkával készítünk el Önnek.

  • A tervezés, készítés helyben, üzletünkben történik.
  • Az ékszerkészítés közben is lehetőség van korrekcióra.
  • Szertifikátot (certificate) állítunk ki a kész ékszerről.
  • 3 év teljes körű garanciát és örök tisztítási garanciát vállalunk.
  • Az ékszer bonyolultságától függően 2-7 hét a vállalási idő.
Fülbevalók
Fülbevaló 037

A fülbevalók anyagai

Anyagát tekintve műhelyünkben készített darabok aranyból, a már említett 9, 14, és 18 karátos sárga, fehér, vörös és pink színekben illetve ezüstből 925 ezrelékes finomságban készülnek. A megmunkált fémet igény szerint gyöngy, drágakő, tűzzománc (colorit), vagy egyéb szintetikus kő pl. cirkónia felhasználásával készítjük véséssel. A fülbevalók zárszerkezetét, megbeszélés szerint a megrendelő igényeinek megfelelően tetszőlegesen készítjük, de természetesen utólag a kényelmi, és esztétikai szempontok alapján a fül formájához alakítjuk.

A fülbevalók tervezésének lépései

A tervezés elkezdéséhez mindenképp szükséges egy személyes, vagy telefonos egyeztetés. Az sem probléma, ha nincsenek előzetes elképzelései, katalógusunkból válogatva is megtalálhatja az Önnek legjobban tetsző darabot, de helyben is segítünk kiválasztani az Önhöz legjobban illő formát, drágakövet és nemesfémet. Minden típusú kőből tudunk műhelyünkben mintát mutatni, így könnyedén kiválaszthatja a megfelelő színt, méretet és formát.

A fülbevalók zárszerkezetét, megbeszélés szerint a megrendelő igényeinek megfelelően tetszőlegesen készítjük, de természetesen utólag a kényelmi, és esztétikai szempontok alapján a fül formájához alakítjuk.

Az egyeztetés során skicc készül a leendő fülbevalóról, majd egy részleteiben is pontos ceruzarajtot készítünk. A kiválasztásra került nemesfém, a drágakő és a ceruzaterv alapján igény szerint pontos CAD grafikán is megmutatjuk a végleges látványtervet. Még az ötvösmunka során is lehetősége van módosítani az tervein, így az ékszer végig alakítható az elképzelései szerint.

Az ötvösmunka minden esetben kézzel,  hagyományos vagy modern eszközökkel műhelyünkben történik.

Fülbevaló 003
Fülbevaló 029

3 év teljes körű garanciát vállalunk

Minden elkészített ékszerünkre 3 év teljes körű garanciát vállalunk, kivéve a külső behatás miatt bekövetkező sérüléseket. A fülbevalókra vonatkozó 3 év garancia a zárszerkezet időnkénti igazítását is magába foglalja. Az örökös tisztítási garancia a fülbevalók esetében különösen fontos, mivel az elszennyeződött arany és ezüst ékszer képes a fül gyulladását okozni.

Fülbevaló katalógusunk

Válasszon fülbevaló katalógusunkból és kérjen árajánlatot!

Egyedi ékszert szeretne?

Kérjen ajánlatot fülbevaló készítésre!

Válassza ki az Önnek leginkább tetsző fülbevalót katalógusunkból, vagy ossza meg velünk saját elképzelését!

A fülbevalók története

Ősi leletekből is kerültek elő egyszerűbb fülbevalók, melyek rangot illetve hatalmat is jelenthettek. Régebben divatosabbak voltak a nagyobb méretű függő-, vagy lógós nemesfém – arany, ezüst – fülbevalók. Ezeket gyöngyökkel, drágakövekkel illetve tűzzománccal díszítették, míg manapság inkább a kisebb, kényelmesebb darabok közkedveltek. Természetesen ez kultúránkként eltérő lehet.

Ékszerkatalógus Fülbevalók